2012/2013

Ja, ännu ett år har strax kommit till ända. Detta året har varit ett av de mest händelserika åren någonsin i mitt liv. Vi kör ett litet axplock av allt som hänt för oss detta år:
 
Vi förlovade oss, Jag fyllde 25 år, Vi har fått se Swedish House Mafia under en oförglömlig resa till Oslo, Jag har flygt för första gången.. resan gick till London, Brynäs tog SM-guld och vi var där, Vi har fått vara med och dela glädjen och kärleken på Johan och Linneas bröllop, JVM-guld, Ts morfar gick bort väldigt hastigt, Jag har efter 14 år lyckats sluta röka, Jag har gått ner till den vikt jag hade när T och jag träffades vilket innebär en total viktnedgång på 30kg de senaste åren. :) Sist men inte minst har vi ju äntligen påbörjat resan mot att få bli tre (fem om man räknar med katterna ;) )
 
Ett helt magiskt år, med otroligt mycket glädje och lycka, men även sorg och tårar. 
 
Nu ser jag med glädje fram emot 2013, ett år då jag och T förhoppningsvis blir en familj. Vi har även lagt upp en budgetplanering för att kunna minska våra skulder och utgifter så att vi förhoppningsvis står helt "skuldfria" när vi får vår familj. 
Min största utmaning blir därmed att sluta shoppa :o 
 
 
Dagen kommer vi att fira i goda vänners sällskap och i ett lyckorus över att vi idag har varit tillsammans i 7 år (!!!)

Måndag = invägning

Inte helt oväntat så står vågen på plus idag, jag hoppas det har med mensen att göra och inte en faktiskt viktuppgång, to be continued helt enkelt.

Svullen

Japp, igårkväll kom hon helt plötsligt. Först blev jag litet rädd för det var alldeles direkt efter vi bar upp ett stort tungt bord till övervåningen. Men det var kanske den ansträngningen som behövdes för att hon skulle komma. Vi har försökt googla på vilken dag som blir dag 1? Är det nu idag eller är det gårdagen Är det någon er som kanske vet?
Vi måste reda ut det för att veta när vi kör igång nästa pergotime. 
 
Det blev lite dystert och deppigt här hemma igår, trots att vi båda sagt att vi inte förväntar oss att det skulle fungera men såklart fanns det något inom oss båda som ändå hoppades.. Kändes otroligt jobbigt att behöva se T ledsen.. 
 

Svagt rosa

 
 
 
 
Idag har jag världens mensvärk så jag antar att mensen är på ingång. Jag blir både glad och ledsen, men glad för att det isåfall är första månaden som mensen kommer av sig själv och det känns väldigt bra!Om inget har hänt den 8 januari så börjar vi på en ny omgång med provera.

Invägning

På grund av julafton var jag för upptagen för att skriva reaultatet av invägningen. Som tur va så var det vätska jag gått upp förra veckan så nu har jag äntligen ett nytt minus på vågen, så sammanlagt är det nu -13kg.

God Jul

Vi sitter på tåget hem ifrån Arlanda nu. Vi har haft en supermysig vistelse men samtidigt är det underbart skönt att få komma hem. Vi saknar ihjäl oss efter våra små lurviga barn! Jag vill passa på att önska er alla en helt fantastiskt magisk jul! ♥

Oslo

Jag släpper bebisverkstaden och tankarna ett tag och tar mina favvokläder och min favvokarl till Oslo över helgen. Där tänker vi mysa ner oss ordentligt med lugn och ro, förutom en rejäl röjarkväll på Swedish House Mafia konserten på lördag. :) Lyckligare har jag inte vart på länge. ♥

Farligt farligt, men härligt härligt!

Man ska inte skriva blogginlägg när man är arg. För bara någon timme senare så har man lugnat ner sig och ser allting på ett helt annat sätt.
 
Jag har efter en kort stunds googlandet hittat många informationer som tyder på att man under ägglossning samlar på sig vätska och därmed kan vara orsaken till viktökningen, det visar sig helt enkelt nästa vecka när det är dags för vägning igen. 
 
*andas ut*

Besviken

Besvikelsen bara fortsätter göra mig sällskap. Det är absolut ingen bra tid för mig just nu. Vågen visade +2kg.. jag fattar knappt varför. T trodde det måste ha att göra med vätska eller något.. Men hela 2kg?!
 
 
Förbannat.

Bitchvarning!

Jag är så arg, förbannad och ledsen! Igår visade ÄL-stickan positivt och vi hade fått tydliga instruktioner ifrån läkaren att vi då skulle börja sexa varannan dag. Tror ni vi gjorde det igår? NÄ. Och jag är så arg på oss, så jävla arg att vi missade det. Som vanligt kommer jag beskylla mig om det misslyckas den här månaden med att det MÅSTE ha berott på att vi missade det igår. Även om jag vet att ett positivt ÄL-test innebär en ägglossning inom 24-48 timmar och att ägget sedan stannar i kroppen en viss tid och spermier lever en viss tid i kroppen.. bla bla bla bla.. Men jag blir bara så arg och ledsen. Hur fan tänkte vi :/

Zzzzz...

Så. fruktansvärt. trött.
 
Arbetar normalt mellan 07.45 - 16.30 idag men ska göra övertid fram till klockan 20.00, imorgon ska jag in 2 timmar tidigare för att jobba övertid och kommer alltså jobba mellan 10.30 - 21.15..
Kan lugnt säga att det var lite trögt att kliva upp imorse, som tur va så kunde T skjutsa mig och jag kunde då sova en hel timme extra!

Inte min tur..

Sedan jag började på mitt jobb för drygt 4,5 år sedan så lider min arbetsgrupp av något snarlikt en babyboom. Ungefär 1-3 stycken per år blir gravida i vår grupp, och det har följt ett snarlikt mönster hela tiden. Vi är kanske runt 15 stycken i gruppen och för tillfället så har vi 3 som är hemma på föräldraledighet och så har vi 1 som är gravid. (Att tilläggas är att hälften av gruppen är av "modell" äldre och färdiga med barnverksamheten).
 
Men idag berättade en till kollega att hon är gravid och beräknad till juni. Det var ganska väntat eftersom man har lurat på det ett tag men någonstans i mig så trodde och hoppades jag verkligen att det var jag som skulle bli nästa person! När beskedet kom så fick jag först en klump i magen men den försvann rätt snabbt igen och jag är såklart glad för hennes skull!  Jag missunnar absolut ingen, ingen, ingen, ingen den lyckan, men emellanåt gör det lite ont att jag inte får känna den lyckan.
 
En kär kollega tittade direkt på mig när den andra kollegan berättade om graviditeten och jag mötte hennes blick, och det var som att hon såg att det gjorde lite ont i mig.. hon genomskådade mig totalt.

Nästa gång hoppas jag verkligen att det är jag som får sitta inför gruppen och skina av lycka. Jag försöker att tänka positivt men vissa dagar så faller tankarna ner i dumma onda tankebanor och jag får kämpa lite extra för att hålla mig till det positiva. Tur att T är positiv och pepprar in positivitet i mig.

Bakstuga

Igårkväll blev det en riktig bakstuga hemma. Efter jobbet vid 18 tiden så hoppade jag av vid ICA för att inhandla alla olika baktillsatser som behövs för att baka, eftersom jag nu för tiden inte äter socker och mjöl så har jag ju inte ett lager av detta hemma som förut.
Det blev två fullproppade kassar och sedan var det bara att pulsa sig hem i snön. Saffransbutterkaka, tomtefudge, kladdmuffins och polkabräck gick av stapeln igår. Mest för att jag behöver ha med mig fika till jobbet idag, för det är min fikatur.
 
En vän till oss kom hem och agerade provsmakare, eftersom jag inte själv kan smaka på grejerna. Godkänt blev väl slutbetyget förutom tomtefudgen för den var för söt för honom, men någon på jobbet får säkert i sig den ändå!

På morgonen slängde jag ihop LCHF mjukpepparkaka också eftersom vi är två stycken i arbetslaget som går på LCHF, och det är ju alltid mys att få äta fika.

Lite snack och mycket verkstad

Det gick bra idag på vulen, det visade sig att jag hade en stor (?) blåsa på 13mm som skulle släppa om 4-5 dagar. Så nu var jag tvungen att sticka förbi apoteket och köpa ägglossningsstickor och värma upp stretchningen inför verkstaden där hemma! Haha.
 
Det känns otroligt lättande att det åtminstone var en blåsa, även om jag vet att det inte betyder någonting och doktorn sa även att chansen är mycket liten att man lyckas, men vi skulle göra ett försök och blir jag inte gravid i denna omgång så skulle vi köra på två omgångar till med dubbelkur, eftersom det tydligen stimulerar mig tillräckligt. Detta ska jag göra utan att besöka vården, och har jag inte blivit gravid efter sammanlagt tredje kuren så ska vi ta kontakt med vården igen för att påbörja sprutor.

Nu önskar jag att vi får fira vår sjuårsdag på nyårsafton med att vår högsta önskan slår in!

12kg skillnad

 
From this to that!

Invägning

Åter måndagmorgon/dag idag. Veckorna bara springer fram, nu är det exakt 14 dagar tills tomten kommer! 
Jag har min pappa på besök och har haft från i torsdags, på grund av detta har det blivit väldigt lite sömn mot vad jag är van vid eftersom man har velat kliva upp hyffsat tidigt för att vara vaken när han är det. Men idag är han iväg och hälsar på sina kollegor i denna staden så då passade jag på att sova lite extra, och extra blev det verkligen.. För jag sov ända fram till 12.30! 


Veckans resultat blev -1,0kg och sammanlagt är det då -12kg!

cd9

Då var sista tabletterna pergotime tagna. Denna omgång har jag upplevt en hel del biverkningar gentemot förra omgången, så nu hoppas jag på att det kan betyda att det finns några ägg denna gång? 

Förr har jag alltid varit en väldigt varm person och alltid önskat att man skulle frysa istället eftersom jag alltid tyckt att det är lättare att hantera än att behöva gå runt och vara varm hela tiden. 
Men den senaste månaden har jag blivit en riktig jävla fryslort och det är inte roligt!! Jag kan sitta och skaka tänder trots att jag är fullt påklädd med filtar och varma kläder. Nu vet jag varken ut eller in längre, kan man inte få vara normaltempererad hela tiden istället? 

På nätterna under pergotimekuren så har jag blivit jättevarm och svettats.. och det är inte kul när man tillochmed vaknar för att man är så varm! Tur att det förhoppningsvis är över nu. 

06:23

..ringde klockan för mig i dag. En helt okristligt tidig tid. Jag är absolut inte någon morgonmänniska men idag får jag skylla mig själv, jag har nämligen valt att jobba lördag för den extra OB-tiden. Förutom att jag knappt kommer upp ur sängen så slår jag dessutom tån i några dörrfoder som ligger på golvet i sovrummet, jag skulle ta en genväg till bussen och lyckas trampa i ett meterhögt berg av snö och blir iskall och blöt. Dessutom är bussen till jobbet försenad/utebliven så jag fick ringa till min karl som lyckligtvis hade möjlighet att avvika från sitt jobb och köra mig.
Vissa dagar ångrar man att man ens vaknade..

Hurra hurra hurra!

Idag firar jag och rökfriheten3 månader tillsammans, grattis på oss! <3

Double up!

Två tabletter pergotime intog jag imorse, nu är vi igång igen! Strax efter började jag få svettvallningar, och nu även en finne på hakan. Jag är nästan säker på att det är på grund av tabletterna. Har inte brytt mig om att läsa eventuella biverkningar men förra gången fick jag ju finnar i hela ansiktet, typ. 

Den här veckan är en riktig stressvecka för mig, och det känns inte bra! Vi har ju börjat renovera/rusta hallen hemma för att jag ska få ha någonting annat att tänka på än barnagörandet (haha). Problemet som uppstått nu är att vi verkligen vill vara klara på torsdagkväll, eftersom min pappa kommer att komma och hälsa på då (han bor 70 mil bort så vi ses inte så ofta).
Min karl jobbar nätter, plus att han på torsdagar jobbar natt+dag. Plus att han nu på torsdag även ska gå på en konsert på kvällen.

Jag arbetar till 21.12 ikväll och imorgon till 17.27. Det ger oss inte så mycket utrymme att spela på förutom morgondagen, medans karln ska göra klart så att det är klart för uppsättning imorgon.

Vi var även och beställde tapeterna i fredags så att vi skulle ha dom igår (måndag), men kort efter vårt besök så ringde tjejen upp ifrån butiken och sa att de inte kommer kunna komma förrän på onsdag. Så imorgon onsdag så lär vi tapetsera fort som attan.. Sen är det dock alla möbler som står överallt i gästrummet som skulle behövts skruvas upp på väggarna och ställas på plats, men tapeten måste ju sätta sig ordentligt så först på torsdagen så får jag ställa iordning möblerna, och hoppas att vi hinner få upp möblerna på väggen (väggskåp) innan vår deadline.

Samtidigt behöver jag städa hela huset som ser ut som ett bombnedslag, speciellt efter att vi left i en byggarbetsplats någon vecka nu. Då blir det av någon anledning inte så viktigt att hålla rent och fint längre? Suck..
 
Den som uppfinner möjligheten till extraarmar är värd nobelpris!

Invägning

Som väntat så visade denna veckans resultat inte lika högt, jag antar att det har förklaringar i att jag har mens just nu och är svullen som en julgris. Därför hoppas jag bara att det blir en snabbare resultat nästa vecka, haha. 

Dagens resultat är -0,4kg, sammanlagt är det nu -11,0kg.